Archive

Archive for July, 2008

Support for running System Center Operations Manager 2007 Service Pack 1 and System Center Essentials 2007 Service Pack 1 on a Windows Server 2008-based computer

July 25, 2008 Leave a comment
Released today:
 
 
For System Center Operations Manager 2007 and System Center Essentials 2007 to support Windows Server 2008-based computers, you must install the following:

Several hotfixes for Windows Server 2008

Hotfix 954049 for Operations Manager 2007 SP1 and for Essentials 2007 SP1

You must install the hotfixes for Windows Server 2008 before you install new Operations Manager 2007 roles and Essentials 2007 roles for the first time.

Assume that you perform an in-place upgrade to Windows Server 2008 from a Windows Server 2003-based system that support Operations Manager 2007 and Essentials 2007. In this case, you must install the Windows Server 2008 hotfixes immediately after the in-place upgrade.

Advertisements
Categories: MOM

Support for running System Center Operations Manager 2007 Service Pack 1 and System Center Essentials 2007 Service Pack 1 on a Windows Server 2008-based computer

July 25, 2008 Leave a comment
Released today:
 
 
For System Center Operations Manager 2007 and System Center Essentials 2007 to support Windows Server 2008-based computers, you must install the following:

Several hotfixes for Windows Server 2008

Hotfix 954049 for Operations Manager 2007 SP1 and for Essentials 2007 SP1

You must install the hotfixes for Windows Server 2008 before you install new Operations Manager 2007 roles and Essentials 2007 roles for the first time.

Assume that you perform an in-place upgrade to Windows Server 2008 from a Windows Server 2003-based system that support Operations Manager 2007 and Essentials 2007. In this case, you must install the Windows Server 2008 hotfixes immediately after the in-place upgrade.

Categories: MOM

Loading reporting hierarchy failed – Can’t see reports

July 16, 2008 Leave a comment

The other day I logged onto my management server to run some reports but when I loaded the console and clicked on reporting I got an error:

proxyrequired

Loading reporting hierarchy failed.
The request failed with HTTP status 407: Proxy Authentication Required.

I had never had problems before and I wondered what had changed.  I thought it might have something to do with my admin id that doesn’t have a proxy id for IE.  I talked to my co-worker who shares the environment with me and he said he didn’t have that issue.

I had him shadow my session to see just what was happening.  Then I decided to check the IE settings (connections>lan settings) for this admin account. I noticed that the box for ‘Automatically detect settings’ and ‘Use automatic configuration script’ were checked and the proxy address was filled out.

I unchecked ‘Use automatic configuration script’ and went back to the console.  I clicked on the reporting tab and the reports appeared.

Not sure why this would affect how the console operates.  I hope to get an explanation, but in the meanwhile I know how to get around it.

 

Categories: MOM